Narațiunile războiului
războiul narațiunilor

Fact
Checking

Gândire
Critică

Cercul
ideilor

Lingurița
cu arsenic

Breaking
the news

Evenimente

Evenimente

AcasăConsiliu Editorial

Consiliu Editorial

Sorin Costreie

Doctor în filosofie, conferențiar Filosofie Teoretică UB

Sorin Costreie este doctor în filosofie, conferențiar în Departamentul de Filosofie Teoretică și consilier al rectorului Universității din București (UB) pentru rețele universitare, coordonatorul alianței CIVIS, la nivelul UB și președinte al rețelei universitare UNICA. A fost prodecan al Facultății de Filosofie, consilier și secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării. Câștigător al mai multor burse de studiu în Canada, SUA, Germania, Spania și Italia, este preocupat în ultima vreme pe cunoașterea matematică, gândirea critică și științe umaniste medicale. Sorin Costreie este membru al mai multor asociații profesionale, iar în prezent este membru al Comitetului Director al ESAP - Societatea Europeană de Filosofie Analitică, CIVIS – European University Network, și al UNICA - Network of the Universities from the Capitals of Europe.

Manuela Preoteasa

Lector Dept. Jurnalism și Științele Comunicării, UB

Manuela Preoteasa este lector în cadrul Departamentului de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea din București, fondatoarea și editorul Euractiv.ro, filiala independentă din România a rețelei EurActiv - o colaborare paneuropeană cu sediul la Bruxelles, care acoperă politici ale UE.

Mioara Anton

Cercetător științific, profesor asociat

Mioara Anton este cercetător științific II Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”/Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului, Academia Română; profesor asociat la Facultatea de Istorie, Universitatea București. Cercetările sale acoperă teme diverse ce țin de istoria comunismului și post-comunismului în România (politică externă, politici culturale, minorități naționale, viața cotidiană, istorie socială, nostalgia comunismului). Lucrări recente: Voices from Below: Propaganda and Petitioning Power in Late Socialist Romania, în Language of the Revolution; The Discourse of the Anti-Communist Movements in the „Eastern Bloc” Countries: Case Studies, ed. Eugen Wohl& Elena Păcurar, Palgrave Macmillan, 2023; Tineri și tineret în România socialistă. Identitate, ideologie și dinamici socio-culturale, co-editor cu Bogdan Cristian Iacob și Cristian Vasile, Târgoviște, 2022; „Ceaușescu și poporul!“. Scrisori către „iubitul conducător, Târgoviște, Editura Cetatea de Scaun, 2016

Mihai Cernea

Lector ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Este asistent universitar în cadrul Departamentului de Filosofie și Științe Socioumane, ASE București și membru al Centrului de Cercetare în Etică Aplicată, Universitatea din București. Printre interesele sale academice se numără filosofia științei, etica în afaceri și etica militară.

Bogdan Oprea

Doctor în științele comunicării și cadru universitar la UB

Bogdan Oprea este doctor în științele comunicării, cadru universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, și specialist în studiul dezinformării. Este autorul volumului „Fake news și dezinformare online: recunoaște și verifică. Manual pentru toți utilizatorii de internet” (2021/2022, Editura Polirom, Iași). Are peste 25 de ani de experiență în jurnalism și comunicare în administrație publică. A profesat, în ultimii ani, printre altele, ca purtător de cuvânt al președintelui României și șef al Departamentului de Comunicare Publică din cadrul Administrației Prezidențiale, purtător de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, purtător de cuvânt al Universității din București, precum și consilier de rang înalt al Uniunii Europene pentru comunicare și vizibilitate a asistenței UE și impactului reformelor pe lângă Guvernul Republicii Moldova. De-a lungul timpului, a fost invitat să susțină peste 80 de prelegeri, cursuri, prezentări, ateliere în Statele Unite, Canada, Franța, Belgia, Polonia, Republica Moldova, Senegal, Irak și România. Este alumni al unor burse oferite de Ministère de l’Europe et des Affaires étrangères de France, U.S. Department of State și Uniunea Europeană, iar cursurile și activitatea sa didactică au fost premiate de mai multe ori de Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) din România și de Senatul Universității din București.