Podcast

Gândire
Critică

Cercul
ideilor

Lingurița
cu arsenic

Breaking
the news

Evenimente

Evenimente

Gândirea critică sau cum iei atitudine în educație. Episodul 7

Gândirea critică este o atitudine, spun Sorin Costreie și Răzvan Todor în dialog cu Laura Stifter, profesoară în mediul pre-universitar, absolventă de Teologie și Filosofie, studentă la Litere și doctorand în Filosofie.

Explorarea, argumentarea și formularea opiniilor proprii, integrarea noilor tehnologii în formare sunt doar câteva dintre instrumentele prin care gândirea critică devine un curent ce poate contamina și crea beneficii în educație.

Pentru a dezvolta elevilor gândire critică ar trebui ca noi, profesorii, să ne dezvoltăm abilități în această direcție. Poate chiar introducerea unor cursuri de argumentare și gândire critică în facultăți ar fi o manieră constructivă prin care aceasta să devină un „virus” care să infecteze cu bine și argumente gândirea în educație.”, spune Laura Stifter.

În ce măsură inteligența artificială, rețelele sociale, actul educațional local sau național pot folosi unui scop de a dezvolta autonomie de gândire, exercițiu de argumentare, atitudine critică aflăm într-un nou episod al podcastului Language Matters

Podcastul Cum gândim contează este un format de dezbatere conceput de Language Matters, este moderat de Răzvan Todor, vice-president Product Management Bitdefender, și conf. univ. dr. Sorin Costreie, profesor la Facultatea de Filosofie a Universității din București și găzduit de Facultatea de Filosofie a Universității din București.

Urmăriți aici toate episoadele podcastului Language Matters, Cum gândim contează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Alte Articole