Podcast

Gândire
Critică

Cercul
ideilor

Lingurița
cu arsenic

Breaking
the news

Evenimente

Evenimente

Cine și cum ne poate învăța să gândim critic?

Gândirea critică în perspectiva formării în rândul celor mai mici și curioși beneficiari ai acesteia, copiii.

Adina Iacob este studentă la Facultatea de Psihologie a Universității din București, o alegere academică pe care a făcut-o după ce a lucrat mai mulți ani în comunicarea proiectelor dedicate copiilor. În dialog cu Sorin Costreie și Răzvan Todor, Adina Iacob aduce în discuție elementele ce fac din gândirea critică un concept prietenos cu copiii și valoros în formarea acestora.

Aș introduce elemente de gândire critică, în manieră explicită, chiar de la grădiniță”, spune Adina Iacob. „Prin joacă, fiindcă astfel toată lumea scapă de barierele „critice”, de inhibiție. Prin joacă, toți copiii sunt prezenți. Chiar și noi, adulții, când ne jucăm, suntem „prezenți”! Astfel, informația se duce acolo unde este nevoie și rămâne! Ulterior, aș relua aceleași informații, dar sub o altă formă: mai structurat, cu mai multe noțiuni, în așa fel încât să clădim pe ceva ce deja a fost sădit, cu doi sau trei ani în urmă.”.

Podcastul Cum gândim contează este un format de dezbatere conceput de Language Matters, este moderat de Răzvan Todor, vice-president Product Management Bitdefender, și conf. univ. dr. Sorin Costreie, profesor la Facultatea de Filosofie a Universității din București și găzduit de Facultatea de Filosofie a Universității din București.

Urmăriți aici primul episod, care răspunde la întrebarea: ce este gândirea critică, și cel de-al doilea, despre gândirea critică și inteligența artificială, ale podcastului Language Matters, Cum gândim contează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Alte Articole