Narațiunile războiului
războiul narațiunilor

Fact
Checking

Gândire
Critică

Cercul
ideilor

Lingurița
cu arsenic

Breaking
the news

Evenimente

Evenimente

„Press Stress 2024”, o expoziție de Dan Perjovschi

„Press Stress 2024” – segment expozițional în care Dan Perjovschi folosește presa ca pretext pentru a descrie profund lumea dincolo de cuvinte.

Dacă presa ar dispărea din viața noastră am fi lipsiți de stres? Răspunsurile pot fi văzute în expoziția ”Urgențe”, de Lia și Dan Perjovschi, deschisă la Muzeul de Artă din Brașov, până pe 30 aprilie.

Dan Perjovschi
Dan Perjovschihttps://languagematters.ro/
Dan Perjovschi trăiește la Bucuresti și Sibiu. Desenează critic cu umor direct pe pereții instituțiilor de artă din toată lumea comentând politic, social și cultural cotidianul societății globale. Desene lui alb negru sunt editoriale vizuale. A avut expoziții personale la Tate Modern Londra, MoMA New York, Macro Roma, Moderna Museet Stockholm, Reykyavik Art Museum, Vannabbe Eindhoven, Ludwig Cologne, Kunsthalle Hamburg, Nasher Museum Duke University sau Kiasma Helsinki si expozitii de grup la Centre Pompidou Paris, Tate Liverpool, Castello di Rivoli Torino, MoMA San Francisco, MUAC Mexico, MAM Varsovia, MCBA Lausanne, sau MOT Tokyo. A participat la Documenta 15 și la bienalele de artă de la Istanbul, Veneția, Sao Paulo, Moscova, Sydney, Lyon, Dublin, Iași, Timișoara și Jakarta. A primit premiul George Maciunas în 2004, premiul ECF Principesa Margriet, Amsterdam 2012 (cu Lia Perjovschi) și în 2016 premiul Rosa Schapire Kunsthalle Hamburg. Perjovschi este laureatul Fundației pentru drepturile omului Gheorghe Ursu 1999 și al Galei Societății Civile CERE Participare 2016. Din 1990 până astăzi publică desene în Revista 22, București Din 2010 face la Sibiu proiectul de artă în spatiul public - Ziarul Orizontal. Din 2009 o instalație desenată de Dan Perjovschi se află permanent în NTK Biblioteca Națională Tehnică din Praga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Alte Articole