Podcast

Gândire
Critică

Cercul
ideilor

Lingurița
cu arsenic

Breaking
the news

Evenimente

Evenimente

„No title” walldrawing în cadrul expoziției „7 Sins” la Kunsthalle Krems

https://www.kunsthalle.at/en/exhibitions/35-sieben-todsuenden-aktuelle-kommentare

7 păcate mortale. Perspective actuale

În 2005, postul de radio cultural britanic Radio 4 le-a cerut ascultătorilor săi să facă o listă cu ceea ce ei considerau a fi cele mai grave păcate. Spre surprinderea multor oameni, lenea în multele sale forme a apărut deosebit de des. Egoismul, ipocrizia, intoleranța, cruzimea și cinismul au completat lista considerate fiind „noi” păcate.

Muzeul Kunsthalle Krems din Austria a invitat 12 artiști internaționali și austrieci pentru a aborda tema celor șapte păcate capitale. Aceștia examinează păcatele capitale interconfesionale și abordează întrebări umane și existențiale.

Nedko Solakov din Bulgaria abordează tema celor șapte păcate în desenele sale directe și pline de umor, asemănătoare cu cele ale lui Dan Perjovschi din România, ale cărui desene devin în cele din urmă instalații spațiale.

Artista suedeză Nathalie Djurberg dezvoltă o instalație video cu muzicianul Hans Berg, care va fi prezentată pentru prima dată la Krems. Artista mexicană Teresa Margolles, care a expus deja la Kunsthalle Krems în 2019, confruntă vizitatorii cu o tragedie umană, în timp ce sculpturile din porțelan și ceară ale lui Julia Belova, născută în Rusia, au o estetică baroc impresionantă. Alți artiști participanți includ Christa Biedermann, Ádám Dallos, Rob Frogoso, Èv van Hettmer, Jonathan Meese, Herta Müller și Ulrike Ottinger.” 

Muzeul din Krems, un oraș aflat pe malul Dunării, are de 20 de ani un centru expozițional internațional de artă contemporană foarte activ și recunoscut la nivel mondial.

Expoziția ”7 păcate mortale.Perspective actuale” rămâne deschisă la Muzeul de artă din Krems până la 1 aprilie anul acesta.

Dan Perjovschi
Dan Perjovschihttps://languagematters.ro/
Dan Perjovschi trăiește la Bucuresti și Sibiu. Desenează critic cu umor direct pe pereții instituțiilor de artă din toată lumea comentând politic, social și cultural cotidianul societății globale. Desene lui alb negru sunt editoriale vizuale. A avut expoziții personale la Tate Modern Londra, MoMA New York, Macro Roma, Moderna Museet Stockholm, Reykyavik Art Museum, Vannabbe Eindhoven, Ludwig Cologne, Kunsthalle Hamburg, Nasher Museum Duke University sau Kiasma Helsinki si expozitii de grup la Centre Pompidou Paris, Tate Liverpool, Castello di Rivoli Torino, MoMA San Francisco, MUAC Mexico, MAM Varsovia, MCBA Lausanne, sau MOT Tokyo. A participat la Documenta 15 și la bienalele de artă de la Istanbul, Veneția, Sao Paulo, Moscova, Sydney, Lyon, Dublin, Iași, Timișoara și Jakarta. A primit premiul George Maciunas în 2004, premiul ECF Principesa Margriet, Amsterdam 2012 (cu Lia Perjovschi) și în 2016 premiul Rosa Schapire Kunsthalle Hamburg. Perjovschi este laureatul Fundației pentru drepturile omului Gheorghe Ursu 1999 și al Galei Societății Civile CERE Participare 2016. Din 1990 până astăzi publică desene în Revista 22, București Din 2010 face la Sibiu proiectul de artă în spatiul public - Ziarul Orizontal. Din 2009 o instalație desenată de Dan Perjovschi se află permanent în NTK Biblioteca Națională Tehnică din Praga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Alte Articole